خوش آمدید به باشگاه موتور سواران ایران

×
توجه! لطفاً فیلتر شکن خود را ببنید. در غیر این صورت قادر به ارسال پیام نخواهید بود
مزایای استفاده از باد نیتروژن در لاستیک ها ارسال شده توسط: حمید حساس
09:48:03    1394/09/11

مزایای استفاده از باد نیتروژن در لاستیک ها

حتما تا به حال عباراتی نظیر اینکه باد نیتروژن باعث کاهش هزینه یا کاهش مصرف سوخت می شود را شنیده اید. ادعاهایی از این قبیل در مورد استفاده از باد نیتروژن مطرح می شود که در این مقاله سعی داریم صحت آنها را بررسی کنیم.



1 – حفظ بهتر باد لاستیک

هر لاستیکی به مرور زمان با کاهش فشار باد مواجه خواهد شد که تغییرات دمایی آن را تسریع می کند. قانون کلی این است که به ازای هر 10 درجه کاهش یا افزایش دما 1 پی اس آی کاهش فشار باد رخ می دهد. گفته می شود که نیتروژن به خاطر اینکه مولکول های بزرگتری نسبت به اکسیژن دارد احتمال اینکه از دیواره های تایر خارج شود کمتر است. بر اساس تحقیق موسسه Consumer Reports (گزارشات مصرف کننده) در سال 2006 تستی یک ساله انجام شد تا مشخص شود میزان افت فشار باد در لاستیکهایی که نیتروژن داشتند بیشتر است یا لاستیکهایی که باد معمولی داشتند. نتیجه تست نشان داد لاستیکهایی که باد نیتروژن داشتند افت فشار کمتری در طول زمان برایشان رخ داد ولی اختلاف فشار با تایرهایی که باد معمولی داشتند فقط 1.3 پی اس آی بود. در میان 31 تایری که آزمایش شدند از میزان باد اولیه که 30 پی اس آی بود در نمونه های نیتروژن میانگین افت فشار 3.5 و در نمونه های معمولی 2.2 پی اس آی بود. در این آزمون نیتروژن برنده شد ولی اختلاف زیادی بین نیتروژن و باد معمولی نبود.



2 – کاهش مصرف سوخت

موسسه EPA (آژانس حفاظت محیط زیست ایالت متحده) می گوید اگر هر 4 تایر به اندازه 1 پی اس آی کم باد باشد تا 0.3 درصد در مصرف سوخت تاثیر منفی می گذارد. در نتیجه چون نیتروژن حفظ فشار باد بهتری دارد باعث کاهش مصرف سوخت می شود. اگر شما حداقل ماهی 1 بار فشار باد لاستیکتان را چک کنید نیازی به مبلغ اضافی برای باد نیتروژن ندارید و بنابراین برتری نیتروژن در مصرف سوخت بسیار کم رنگ خواهد شد. ولی عمل کردن به این اصل (چک کردن فشار حداقل ماهی یکبار) برای بیشتر مردم در حرف ساده تر است تا در عمل. بیشتر مردم فراموش می کنند که باد لاستیکهایشان را چک کنند. با وجودی که اکثر خودروهای مدرن مجهز به سیستم TPMS یا کنترل فشار باد لاستیک هستند، موسسه استاندارد و ایمنی بزرگراه های آمریکا در تحقیقات خود متوجه شد که فقط 57% از خودروهایی که مجهز به این سیستم بودند فشار بادشان صحیح بود زیرا این سیستم ها طوری طراحی شده اند که اغلب کمبود فشار باد را نشان دهند نه صحیح بودن فشار باد.


3 – حرارت کمتر

وقتی باد معمولی در لاستیک باشد رطوبت (آب) را جذب کرده و هنگامی که تایرها در حال چرخش هستند حرارت آنها بالاتر رفته و آب به بخار تبدیل می شود و در اثر افزایش حجم باعث افزایش فشار لاستیک می شود. گفته می شود چون نیتروژن خشک است بنابراین آب یا رطوبت در لاستیک به وجود نمی آید تا باعث نوسان فشار آن شود. ولی تحقیقات نشان داده است که این تغییرات حرارت هنگام استفاده از باد معمولی در مقایسه با نیتروژن ناچیز است.



4 – جلوگیری از پوسیدگی رینگ

گفته می شود چون باد نیتروژن خشک است و رطوبت و آب در لاستیکی که باد نیتروژن دارد وجود ندارد بنابراین پوسیدگی رینگ رخ نمی دهد. ولی جنس رینگ ها طوری است که این مشکل زیاد جدی نیست. اول اینکه رینگهای آلیاژی مشکلی با آب داخل لاستیک ندارند زیرا پوششی دارند که از اکسیده شدن آلومینیوم جلوگیری می کند. دوم اینکه رینگهای فولادی هم فقط موقعی به مشکل می خورند که رنگ آنها آسیب ببیند. پس این مورد نیز برتری چشمگیری برای نیتروژن محسوب نمی شود.

 

5 – هزینه ها

فرض کنید شخصی از فروشگاهی 4 حلقه لاستیک نو می خرد و آن فروشگاه باد لاستیکها را با نیتروژن پر می کند. اگر این شخص نیاز به افزایش یا تنظیم باد لاستیک پیدا کند نمی تواند به هر مکانی برای این کار مراجعه کند چون ممکن است هر جایی باد نیتروژن نداشته باشد. اما تحت هر شرایطی باد معمولی در دسترس خواهد بود ولی اگر باد معمولی در لاستیکهایی که از قبل با نیتروژن پر شده اند اضافه شود مشکل رقیق شدن نیتروژن به وجود می آید. پس بعضی مواقع گشتن به دنبال نیتروژن خود زمان بر و هزینه بر خواهد بود. هزینه کمتر باد معمولی نسبت به باد نیتروژن نیز باید در نظر گرفته شود. به ازای هر یکبار تنظیم باد نیتروژن می شود چندین بار باد معمولی به لاستیکها اضافه کرد. پس همیشه اینطور نیست که افت فشار کمتر با باد نیتروژن هزینه کمتری برای مالک خودرو داشته باشد و در مواردی (مثلا نداشتن باد نیتروژن در بعضی آپاراتی ها) ممکن است دردسر ساز هم باشد.



6 – آیا باد نیتروژن ارزشش را دارد؟

هوایی که تنفس می کنیم از 78 درصد نیتروژن، 21 درصد اکسیژن و چند درصد از عناصر دیگر تشکیل شده است. برای دستیابی به مزیتهای ذکر شده در استفاده از نیتروژن برای لاستیکها، نیتروژن مورد استفاده باید حداقل 93% خالص باشد. بنابراین باید 15% نیتروژن به هوا اضافه کنیم و تا آنجایی که می شود از اکسیژن آن بکاهیم. بر اساس برآورد هزینه ها اینطور به نظر می رسد که باد نیتروژن ارزش خاصی ندارد. با خریدن یک دستگاه فشارسنج باد تایر و چک کردن مداوم باد لاستیک ها می توانید استفاده بهتری از پولتان بکنید. حتی اگر خودروی شما مجهز به سیستم TPMS باشد باز هم این ایده کارآمد خواهد بود زیرا چراغ اخطار فشار باد لاستیک تا زمانی که کمتر از 25 درصد از باد پیشنهادی کارخانه سازنده در لاستیک شما موجود نباشد روشن نخواهد شد. پر کردن لاستیک با باد معمولی و چک کردن مداوم فشار لاستیک با دستگاه تنظیم باد، بسیاری از مزیت های استفاده از باد نیتروژن را برای شما به ارمغان می آورد و عمر تایر شما را افزایش می دهد.

 

7- میزان درجه باد لاستیک در موتورسیکلت ها

برخی تصورات اشتباه در بین اکثر مردم نسبت به باد لاستیک در موتورسیکلت ها این می باشد که میزان باد لاستیک موتورسیکلت همانند دوچرخه ها با فشار دادن لاستیک با دست تعیین می گردد. این کار برای تعیین اندازه بودن میزان باد لاستیک بسیار اشتباه می باشد و در هنگام رانندگی در مصافت های نچندان زیاد باعث می گردد که یا طول عمر لاستیک کاهش پیدا کند و یا با ترکیدن لاستیک جان هود و دیگران را به خطر اندازیم.

باد لاستیک در موتورسیکلت ها به طور یکسان می باشد و تنها در شرایط آب و هوایی متفاوت است. برای تنظیم باد لاستیک می بایستی با کمک یک فشار سنج مجهز به سیستم درجه بندی PSI اقدام به تنظیم باد لاستیک موتور خود نمائید. برای این منظور می توانید میزان فشار باد لاستیک خود را با توجه به جدول زیر تنظیم کنید.
 

ردیف

فصل سال

میزان فشار
رانندگی در شهر

میزان فشار
رانندگی در جاده

میزان فشار
حمل بار

تایر جلو تایرعقب تایرجلو تایرعقب تایرجلو تایرعقب
1 بهار 29 PSI 30 PSI 28 PSI 29 PSI 29 PSI 31 PSI
2 تابستان 29 PSI 30 PSI 28 PSI 29 PSI 29 PSI 31 PSI
3 پاییز 29 PSI 31 PSI 29 PSI 31 PSI 30 PSI 32 PSI
4 زمستان 30 PSI 32 PSI 29 PSI 31 PSI 30 PSI 32 PSI

 


 

آشنایی با بهترین موتورسیکلت های درون شهری ایران

آشنایی با بهترین موتورسیکلت های تریل مونتاژ ایران

بهترین موتورسیکلت های کم مصرف درون شهری ویوو ، اسکوتر، کاب

 

آموزش آب بندی موتورسیکلت

تشخیص ایرادها انجین موتورسیکلت

روغن موتور مناسب انجین موتورسیکلت

آموزش نصب دزدگیر بر روی موتورسیکلت

آموزش فیلرگیری موتورسیکلت

آموزش تعویض لنت ترمز موتورسیکلت های دیسکی

سیستم انژکتور  یا EFI چیست؟

مزایای استفاده از باد نیتروژن در لاستیک ها

عواملی که باعث خرابی سوپاپ ها می شوند

متن قولنامه خرید و فروش موتورسیکلت

مزایای استفاده از باد نیتروژن در لاستیک ها



منبع: car, باشگاه موتورسواران ایران   نویسنده: نامشخص

با عضویت در سایت می‌توانید سریعتر پاسخ سوالات خود را دریافت نمایید
به سوالات تکراری یا نامرتبط با مطلب هیچ پاسخی داده نمی‌شود
   
  
    



user

سلام تفاوت سایز رینگ و لاستیک چرخ جلو و عقب دلیل خاصی داره؟ ممنون

بله چرخ جلو باید عرض کمتری داشته باشد و چرخ عقب عرض بیشتر و همچنین چرخ جلو بزرگتر باشد تا در زمان ترمز های شدید به خوبی تعادل موتور حفظ و همچنین برای عبور از موانع بهتر عمل نماید. چرخ عقب با کوچکتر شدن آن باعث میشود تا محور چرخش نسبت به خورشیدی متصل به آن کمتر و در نتیجه قدرت افزایش پیدا یابد و همچنین با کوچکتر شدن باعث افزایش و با بزرگتر شدن باعث کاهش سرعت میگردد و ...

user

سلام موتور من شهاب ۱۲۵ چه میزان باد نیتروژن برای هر تایر بزنم

جلو ۲۹ و عقب ۳۰ پی اس آی

user

سلام خسته نباشید برای موتور پالس 220c چه میزان باید باد نیتروژن بزنم لطفا بگید ...

مثل باد معمولی

بعد اینکه تاثیری رو سرعت داره؟؟؟ لطفا پاسخ بدید ممنون میشم

تاثیری ندارد

user

سلام من موتورم احسان ۱۲۵ بی کلاج مقدار باد لازم برای چرخ ها چه مقداره؟،؟

جلو 29psi و عقب 30psi

باد نیتروژن در نرمی موتور هم تاثیری دارد؟؟

برای موتورسیکلت محسوس نیست

ادامه نظرات
پرطرفدارترین مطالب
logo-samandehi